080809

en dag spenderad i trosa stad, det är viktigt att tillägga det där med stad för att undvika missförstånd.
anledningen till denna visit var inte det faktum att blondinbella spenderade dagen på exakt samma koordinater, nämligen sittandes vid ett rangligt bord på fyren.
kära morfar min skulle bjuda mor min och mig på lunch, dock inte på fyren. Kultiverade människor äter numera på trosa sjökrog eftersom fyren gått och blivit kommersiellt och tappat sin forna charm. 

bilderna är också från trosa, som kallas världens ände enligt vägskyltarna, holgan såklart.

( fyra (!) rullar är skickade för att framkallas, förhoppningsvis dimper dem ner i min brevlåda snarast) 

080809


sommarn snurrar fort, 
när vi bara snöar bort.

070809


ibland slår det mig att världens alla påfund inte riktigt klingar klart mellan mina öron, dessa saker är som en extremkristen kanske skulle kallat djävulens påfund är ting jag helt enkelt inte förstår. varför?

varför man vill ha på sig en turban endast i fashionabelt syfte, då talar vi alltså om den din gammelfarmor bar under 30-talet för att det var chict. det är varken attraktivt eller behagligt att vila ögonen på, rent utsagt skitfult.

varför man skulle välja att ta hissen med rostigt galler och maskineri från samma årtionde som din gamelfarmors turban. det är ju som att be om att dö.

varför man äter tonfisk. Den är på burk till att börja med, det luktar skit, ser ut som strimlade barnfötter och hör hemma bland kattens delikattesser. Inte fan äter jag kattmat i annat fall, varför skulle jag då ha rätten äta tonfisk?

fenomenet unga mammor; barn när man är femton, en förälske som varade en ljuv sommarnatt men som nio månader senare resulterade i ett litet skärt monster med gäll stämma. kan ni ta hand om ungen själva? nej 
har ni gått klart skolan och har tillräckligt med kompetens för att  söka ett vettigt jobb? nej
dessutom tror jag inte att det lilla skära monstret kommer att uppskatta det faktum att deras ömma moder inte har mer världsvana än dem själva. 060809

 

in i dimman.

060809020809

till johanna:

http://elle.se/bloggar/elsa-billgren.aspx?post=38744#comments


RSS 2.0